Novi Dani
Kosovo

VIDEO: Objavljen snimak hapšenja trojice kosovskih policajaca. Srbija tvrdi da su ušli kilometar u njenu teritoriju

Kosovo Policajci

Trojica pripadnika kosovske policije R. Z, B.S. i M.Š. uhapšeni su danas u Srbiji.. Na vanrednoj konferenciji za novinare vlasti Srbije su saopštile da su uhapšeni bili “pod punom ratnom opremom”.

Kako se dodaje, sva trojica bili su naoružani automatskim oružjem i u punoj ratnoj opremi sa gps uređajima, mapama i drugom opremom.

U međuvremnu objavljen je i snimak hapšenja.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije Željko Brkić izjavio je da su specijalne jedinice antiterorističke policije, na više od kilometar u dubini teritorije centralne Srbije, locirali i uhapsili trojicu pripadnika Kosovske policije, u punoj ratnoj opremi sa automatskim puškama.

Mesto hapšenje je u rejonu sela Gnjilaca, opština Raška, na više od jednog kilometra u dubini teritorije centralne Srbije“, kazao je Brkić.

On je napomenuo i da pripadnici MUP-a Srbije “samim tim” nisu prekršili Rezoluciju Saveta bezbednosti UN 1244, kao ni Vojni tehnički sporazum iz Kumanova, kako tvrdi kosovska policija.

Saopštio je inicijale uhapšenih, te naveo da su oni službenim vozilom “dačija daster” došli do “alternativnog prelaza” Tresava – Badnjik. Kazao je i da su tu ostavili vozilo i nastavile peške putem Orahovo – Gnjilica gde su, kako je naveo, “locirani i uhapšeni”.

Naveo je i da će policija Srbije rad na tom slučaju nastaviti u saradnji sa Tužilaštvom.

Vlada Kosova odlučila je nakon hapšenja da zabrani uvoz robe iz Srbije, pišu kosovski mediji. Priština tvrdi da su uhapšeni specijalci “kidnapovani”.

Kosovska policija saopštila je da su trojicu njihovih graničnih službenika kidnapovale srpske snage tokom patrole u mestu Tresava – Bare, u opštini Leposavić, na graničnoj liniji sa Srbijom.

Pročitajte još