Novi Dani
Svijet

Kompanija OceanGate saopštila: Nažalost, putnici nestale podmornice su izgubljeni

Titanicaa

OceanGate Expeditions, koja je organizovala podmorničku ekspediciju do Titanica, saopštila je kako vjeruje da su svi putnici nestale podmornice “nažalost izgubljeni”.

“Sada vjerujemo da su naš izvršni direktor Stockton Rush, Shahzada Dawood i njegov sin Suleman Dawood, Hamish Harding i Paul-Henri Nargeolet nažalost izgubljeni”, stoji u saopćenju ove kompanije.

Istakli su da su ovi ljudi bili pravi istraživači koji su dijelili poseban avanturistički duh i duboku strast za istraživanjem i zaštitom svjetskih oceana.

“Naša srca su uz ovih pet duša i svakog člana njihovih porodica u ovom tragičnom vremenu. Žalimo zbog gubitka života i radosti koju su donijeli svima koje su poznavali”, poručili su.

Kompanije je dodala da je ovo izuzetno tužno vrijeme za posvećene zaposlenike koji su iscrpljeni i duboko tuguju zbog ovog gubitka.

“Cijela porodica OceanGate duboko je zahvalna za nebrojene muškarce i žene iz više organizacija međunarodne zajednice koji su ubrzali širok raspon resursa i radili jako teško u ovoj misiji. Cijenimo njihovu posvećenost pronalaženju ovih pet istraživača i njihove dane i noći neumornog rada u podršci našoj posadi i njihovim porodicama”, naveli su.

Na kraju su poručili da je ovo vrlo tužno vrijeme za cijelu zajednicu istraživača i za svakog člana porodica izgubljenih na moru.

“S poštovanjem molimo da se poštuje privatnost ovih porodica u ovom najbolnijem trenutku”, zaključili su.

Pročitajte još