Novi Dani
Potez DANA

Stanivuković odlikovan viteškim ordenom na “Akademiji vidovdanskih srbskih vitezova”: Biti vitez znači da ste spremni na velike podvige

Stanivukovic Vitez

Foto:Gard Banja Luka

U Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci održana je Akademija vidovdanskih srbskih vitezova, a ovom događaju prisustvovao je i gradonačelnik, Draško Stanivuković.

Gradonačelnik je na ovoj manifestaciji odlikovan viteškim ordenom. On je poručio kako Akademija vidovdanskih srbskih vitezova ima značajnu misiju.

-Danas, nakon Vidovdanskog sabora, imamo priliku da prisustvujemo i Akademija vidovdanskih vitezova srbskih. Biti vitez znači da idete direktno prsa u prsa, da imate manire, da znate red i kodekse. To znači da ste spremni na velike podvige, da bez obzira u kojim vremenima živite date svoj maksimum. Drago mi je da se ovo organizuje u našem grad, te želim da im zahvalim što su mene odlikovali viteškim ordenom. Misija današnjeg skupa nije da nagrađujemo jedni druge, nego da pozovemo nove generacije da spoznaju i usvoje viteške vještine – ističe gradonačelnik.

Akademija vidovdanskih vitezova srbskih je udruženjegrađana. Osnovani su 2015. godine, a osnovni cilj udruženja su “podsticanje mladih na učenje i razvijanje osjećanja viteštva, poboljšanje imidža specijalnih jedinica vojske i policije Srbije kroz promociju njihovih viteških vrijednosti”.

Ovo udruženje, koje je iz Rume, uručuje priznanja, nagrade, odlikovanja i počasne titule onima za koje smatraju da njeguju srpsku tradiciju.

Pročitajte još