Novi Dani
BIH

Autor nikad objavljene emisije o Draganu Čoviću dao otkaz na televiziji N1

Dragan Covic

Boris Brezo, autor nikad objavljene emisije oDraganu Čovićupotvrdio je zahercegovina.infoda je dao otkaz na N1 televiziji.

“Mogu potvrditi da sam dao otkaz, ali stvarno ne bih govorio o razlozima takve odluke”, kazao nam je Brezo.

Cijeli slučaj, a sada možemo reći i autocenzurirani skandal, ne bi ni isplivao u javnost da iz zagrebačkog tjednika‘Nacional’nisu priupitali što je s emisijom u kojoj je sudjelovao i njihov glavni urednik Berislav Jelinić.

Osim već navedenog Jelinića, u ljetos snimanoj emisiji sudjelovali su jošKristina Perić, urednica portalahercegovina.infokoja je ponovila već ranije rečeno o liku i djelu Dragana Čovića, a osobito u kontekstu obnovljivih izvora energije, tvrtki i funkcija njegovih zetova i pogubne politike,Pero Previšić, oporbeni vijećnik (Čapljinska neovisna stranka) iz Čapljine koji je dva puta išao u Sarajevo dobio je utješnu minutažu na N1 gdje je sam govorio o Čoviću te profesorSlavo Kukićs mostarskog Sveučilišta.

Koncem kolovoza novinar Brezo svim sudionicima je potvrdio da je emisija stopirana.

Boris Brezouređivao je emisiju ‘Ispod površine’ u kojoj je objavio više priča o bh. političarima i uglednicima koji su ili zaglavili u kriminalu ili plesali po rubu. Neki istaknutiji radovi koje pamti bh. javnost su svakako serijali o Miloradu Dodiku ili Osmanu Mehmedagiću ‘Osmici’ (SDA) bivšem direktoru OSA-e.

Čovićevi sudski procesi

Riječ je, bez ikakve sumnje, o uređivačkom propustu kakav se na N1 ne pamti, a koji biva još i težim kada se zna da je, zajedno s cenzurom emisije o Čoviću, ukinut i cijeli dotad vrlo uspješan istraživački serijal “Ispod površine” koji je doživio visoku gledanost i pohvale kako gledateljstva, tako i uredništva i uprave N1.

U nikad objavljenoj emisiji bilo je govora o Čovićevim sudskim procesima. Autor nije iznio neke nove informacije, ali je podsjetio na predmet u kojem je nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora, da bi sudski dokazi misteriozno nestali u prijevozu do županijskog suda.

Ono što je posebno zanimljivo, a javnost tek u posljednje vrijeme saznaje o (ne)radu tužiteljstva HNŽ je i činjenica koju je autor iznio vezano za bizaran slučaj u kojem je tadašnji tužitelj Zdenko Kovač optužnicu protiv Čovića napisao nakon što je nastupila zastara pa je takva optužnica, logično, odbačena. Pogađate – upravo je Zdenko Kovač danas glavni tužitelj u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Neobjavljena emisija o Čoviću bavila se i aktualnom temom energetskih odnosa u BiH, takozvanom “južnom interkonekcijom”, odnosno osnivanjem tvrtke koja bi ubuduće, nakon što bude izgrađena potrebna infrastruktura, trebala voditi lukrativan posao uvoza plina s krčkog LNG terminala u BiH.

hercegovina.info

Pročitajte još