Novi Dani
Sport

Selektor Amerike: Nikoga nije lako dobiti triput zaredom u kratkom roku, očekivao sam ovo i bio sam zabrinut zbog mogućeg poraza

Foto:FIBA

Steve Kerr, selektor Sjedinjenih Američkih Država izjavio je nakon sinoćnje lude utakmice u kojoj su njegovi košarkaši pobijedili Srbiju rezultatom 95:91 i plasirali se u finale Olimpijskih igara.

“Bili su briljantni, čast mi je što sam bio dio ove utakmice. Ovo je bila jedna od najboljih utakmica u mom životu. Rekao sam našim trenerima da će ovo biti najteža utakmica na turniru, očekivao sam upravo ovo. Srbija je veoma dobra ekipa, veoma je dobro vođena. Nikoga nije lako dobiti triput zaredom u kratkom roku, a mi smo je prije ovoga dvaput dobili i pritom nije bilo neizvjesnosti. Mrzio sam to jer sam osjetio da će sada biti jako teško”, rekao je Kerr.

Višestruki osvajač NBA lige s Golden State Warriorsima je istakao da je Srbija odigrala savršenu utakmicu.

“Sretan sam što smo pobijedili. Vidio sam neke igrače Srbije kako plaču poslije utakmice. Užasno sam se osjećao jer su napravili sve, igrali su divnu košarku. Naravno da sam bio zabrinut zbog mogućeg poraza. Bio sam zabrinut cijeli jučerašnji dan i cijelu utakmicu. Nikola Jokić je najbolji košarkaš na svijetu, a reprezentacija Srbije uvijek zna kako igrati. Ova njihova ekipa šuterski nije najbolja poredimo li je s prijašnjim. Međutim, trice su im bile nužne i pogađali su ih. Činilo mi se kao da su svaki put pogodili važan šut. Imali smo taman toliko vremena kako bismo se vratili i pobijedili. Ipak, bilo je teško, bili su nevjerovatni”, poručio je.

Podsjetimo, Srbija je vodila gotovo cijelu utakmicu, ali na kraju je SAD odigrao fantastičnih zadnjih 10 minuta i stigao do pobjede vrijedne finala gdje će igrati protiv Francuske.

S druge strane, Srbija će se za bronzu boriti protiv Njemačke.

Pročitajte još