Novi Dani
Svijet Uncategorized

Potvrđeno: Ukrajinci napali posljednji važan most u Kursku, ruska naselja preko rijeke Sejm mogu biti odsječene

Jutros se proširila još uvijek nepotvrđena informacija da su ukrajinske snage razorile i treći, posljednji most preko rijeke Sejm u okrugu Koreneski u ruskoj regiji Kursk. Kako je na X-u objavio savjetnik u ukrajinskom ministarstvu unutarnjih poslova Anton Geraščenko, tu informaciju objavili ruski vojni blogeri.

Podsjetimo, najveći most preko rijeke Sejm nalazi se u selu Gluškovo, a ukrajinske snage uništile su ga prije tri dana, u poslijepodnevnim satima. Dan kasnije pogođen je drugi most, koji se nalazi sjevernije, u selu Zvanoje.  

“Ako se potvrdi uništenje i trećeg mosta, postrojbe ruske vojske na jugu Kurska naći će se u okružene. Okvirna površina okruženog područja bit će gotovo 700 četvornih kilometara”, objavio je Geraščenko na X-u, nekadašnjem Twitteru.

Više ukrajinskih vojnih blogera na X-u je objavilo istu informaciju, navodeći kako će se ruske snage na jugu Kurska sada morati opskrbljivati preko pontonskih mostova.

Rusi potvrdili: Ukrajinci napali i treći most u Kursku

Rusija je potvrdila da je Ukrajina napala i treći most u regiji Kursk, na koju su ukrajinske snage pokrenule kopnenu invaziju prije gotovo dva tjedna.

Prema ruskim istražiteljima, Ukrajina je jučer sinoć napala i oštetila most preko rijeke Sejm. Izjavu predstavnika ruskog Istražnog odbora objavljena je na Telegram kanalu Putinovog propagandista Vladimira Solovjeva.

Podsjetimo, Ukrajinci su jučer potvrdili da su njihove zračne snage uništile još jedan, drugi po redu strateški važan most preko rijeke Sejm u graničnoj regiji Kursk, čime su drastično smanjeni kapaciteti opskrbe ruske skupine koja se suprotstavlja ukrajinskom napredovanju.

Ruski zapovjednik u Kursku: “Jučer je bio vrlo težak dan”

Ruska režimska novinska agencija Tass jutros je objavila izjavu jutros prenosi vijest jednog od zapovjednika ruskih snaga u regiji Kursk, general bojnika Aptija Alaudinova.

Alaudinov, koji je i zapovjednik specijalnih postrojbi Akhmat, čečenske paravojne organizacije, tvrdi da se ruska vojska nosi s ukrajinskim prodoru u Kursku oblast.

“Imamo situaciju pod kontrolom. Jučer je bio vrlo težak dan, bilo je nekoliko valova napada neprijatelja. Većina neprijatelja koji su jučer napali su uništeni. Dio njihove opreme je uništen. Danas se neprijatelj preraspoređuje kako bi pokušao ući s druge strane”, rekao je.

Pročitajte još