Novi Dani
Srbija

Vojska montira poljsku bolnicu u Novom Pazaru – u poslednja 24h umrlo petoro ljudi

I dalje su sve oči uprte u Novi Pazar, kao grad u kome je situacija najkritičnija. U posljednja 24 časa umrlo je petoro ljudi, a na liječenju u novopazarskoj bolnici je 205 kovid pozitivnih.

U pomoć stiže vojska koja će napraviti poljsku bolnicu sa 150 ležajeva i sa 15 vojnih ljekara. Stigla je i pomoć koju su za samo nekoliko dana sakupile humanitarne organizacije iz Beograda.

Situacija u Novom Pazaru bila je i glavna tema sinoćnog predsjednikovog gostovanja na javnom servisu. Aleksandar Vučić se trudio da predstavi sve što je Vlada učinila za bolnicu u tom gradu u posljednjih šest godina, ali je mnogo komplikovanije pitanje bilo šta se dogodilo u poslednjih šest dana.

Pazar postaje regionalni centar za kovid, jer u Užicu i Kraljevu gotovo da više nema mjesta. Vojna bolnica imaće 150 kreveta.

“Ljudi, to je za mene… Uh! Veliki teret koji skidam. Imamo još 150 mesta. Mi smo juče otvorili pedijatriju i napunili je za sat i po. Zašto? Nećemo da dozvolimo da nam ljudi leže po hodnicima i da nam umiru. Svako će imati kiseonik. Dolaze nam Tutinci, dolaze nam iz Sjednice”, kaže Mirsad Đerlek, koordinator bolnice u Novom Pazaru.

Prošlo je nedjelju dana kako je Krizni štab grada Novog Pazara uveo vanredanu situaciju zbog velikog broja zaraženih koronavirusom, a ispred bolnice građani i dalje ćekaju satima na pregled, i ističu “da bolje oni znaju da li im umiru komšije, nego neko iz Beograda”.

Pročitajte još