Novi Dani
Izjava DANA

Dačić posle sastanka sa Vučićem: Ne preferiram da budem opozicija

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da odnos između Srpske napredne stranke i SPS nikada nije bio narušen, navodeći da je suština tog odnosa u državnim i nacionalnim ciljevima.

Dačić je, nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kazao novinarima da na tom sastanku nije bilo govora o formiranju nove vlade, već da je bilo osvrta na ostvarenja tokom aktuelnog mandata i o “nečemu što će čekati Srbiju u narednom periodu”.

On je kazao da je rok za formiranje nove vlade početak novembra i izrazio uverenje da će biti formirana pre tog roka.

Prema njegovim rečima, SNS i SPS veruju da će u naredne dve godine moći da postave čvrste osnove koje će biti “ključne za budućnost Srbije”.

“Ako imate neke ciljeve koje ste postavili da treba da se realizuju do 2025. godine, kada je reč o platama i penzijama, veoma je bitno šta će se desiti u naredne dve godine. Ako propustite te dve godine ili ako Srbija krene lošim putem, nećete moći da ostvarite neke strateške ciljeve koje ste postavili”, kazao je Dačić.

On je dodao da između ostalog računaju na predsedničke i beogradske izbore za dve godine, kao i na dijalog sa Prištinom od septembra ove godine.

Lider socijalista je rekao da predstojeća ekonomska kriza, sa problemima koji će tek da nastanu, imati negativne posledice i na Srbiju, ali da će zemlja proći kroz krizu sa dobrim parametrima.



Dačić je rekao da su razgovarali i o razočaranju zbog ponašanja nekih ljudi i iz SPS-a i SNS-a.

“Svako je iznosio svoju muku”, rekao je Dačić i dodao da je SPS državotvorna stranka i da je za njih nezamislivo da neko iz SPS-a ruši vlast, a da se u kriznim situacijama vidi ko se kako ponaša.

On je istakao da odnos između SNS-a i SPS-a nikada nije bio narušen i da su oni saglasni po državnim i nacionalnim ciljevima.

Upitan da li će biti vlast ili konstruktivna opozicija, on je rekao da ne preferira da bude opozicija.

Pročitajte još