Novi Dani
Svijet

Donald Trump tvrdi da rezultati izbora za predsjednika Amerike neće biti poznati nikad

Nakon što je Joe Biden prihvatio nominaciju Demokratske stranke za predsjedničkog kandidata Sjedinjenih Američkih Država, Donald Trump je kazao da rezultate izbora u novembru možda nikada nećemo saznati, a da bi umjesto njega predsjednica mogla biti i “luda Nancy Pelosi”.

Joe Biden u mnogim anketama prednjači u odnosu na Donalda Trumpa, a aktuelni predsjednik tokom pandemije i BLM protesta sve više gubi povjerenje Amerikanaca.

On je održao govor uoči republikanske nacionalne konvencije koja će biti održana sljedeće sedmice prilikom čega je poručio da možda nećemo biti u mogućnosti da saznamo rezultate izbora.

“Prema mom mišljenju, rezultata neće biti sedmicama, mjesecima, možda godinama, a možda nikad. Čuli ste i za onu teoriju da ukoliko nema rezultata do kraja godine, luda Nancy Pelosi može da postane predsjednica”, riječi su Trumpa.

Amerikanci prelaze na glasanje putem pošte što povećava mogućnost da rezultati izbora neće biti poznati odmah, no to ne znači da će biti lažni kako tvrdi Trump ili da neće biti poznati nikad.

Trump pokušava potkopati vjerodostojnost rezultata zato što postoji velika vjerovatnoća da bi mogao izgubiti.

Klix.ba

Pročitajte još