Novi Dani
BIH

Umalo incident na Vlašiću, na istom mjestu veterani Armije RBIH i Vojske Republike Srpske

Na platou Meokrnje na Vlašiću danas je umalo došlo do incidenta jer su se na istom mjestu okupili veterani Armije BIH i Vojske Republike Srpske.

168484
FOTO RTRS

Na tom mjestu trebalo je da bude služen parastos za 21 borca Vojske Republike Srpske koji ubjeni u sukobu sa pripadnicima Armije RBIH u proteklom ratu. Međutim, istovremeno na tom mjestu su se pojavili i veterani Armije RBIH kako bi obilježili stradanje svojih saboraca u proteklom ratu, kao i učesnika Narodno oslobodilačkog rata.

Do većih incidenta nije došlo zbog pribranosti učesnika okupljanja ali je prema izvještaju agencije SRNA situacija bila napeta.

168486
FOTO RTRS

Ovo mjesto na platou Vlašića nalazi se na samoj entitetskoj liniji i tu se već drugu godinu služi parastos za 21 borca VRS koji su stradali u ofanzivama ARBIH na ovu kotu 1992. i 1994. godine. Takođe svake godine na istom mjestu obilježava se i stradanje vojnika Armije RBiH u proteklom ratu kao i pripadnika NOR-a.

168485
FOTO RTRS

Predsjednik opštinske Boračke organizacije VRS iz Kotor Varoša Miladin Savanović istakao da je ovo poslije 28 godina drugi dolazak na Meokrnje, te najavio da će se u budućnosti svake godine na današnji dan okupljati na ovom mjestu koje se nalazi na entitetskoj liniji razgraničenja.

168487
FOTO RTRS

Novidani.com/agencije

Pročitajte još