Novi Dani
Nekategorizirano

Predsednik GIK-a u Šapcu: Aktivisti i rukovodioci SNS blokirali članove komisije

Predsednik Gradske izborne komisije u Šapcu Budimir Pavlović je za N1 izjavio da su aktivisti i rukovodioci SNS u Šapcu fizički blokirali članove gradske izborne komisije da napuste salu u kojoj su zasedali.

Kako navodi, predstavnici GIK-a su o svemu obavestili policiju, ali policija nije izašla na teren. Kako navodi Pavlović, aktivisti su prekinuli sednicu GIK i verbalno se obračunavali sa članovima izborne komisije, i odbijaju da napuste salu gradske uprave.

Ispred zgrade gradske uprave, kako saznajemo, okupilo se stotinak aktivista i rukovodilaca SNS-a.

00001 Moment

Članica Gradske izborne komisije iz Šapca Vera Palinkašpotvrdila je za Nova.rsda su pripadnici SNS upali u prostorije GIK-a, prekinuli sednicu i tako onemogućili njen rad.

00013 Moment

Prema njenim saznanjima, policija nije došla na poziv članova komisije, iako je, kako je rekla, pozvana čak četiri puta.

Ona je uspela da napusti zgradu GIK-a, ali su muški članovi, kako kaže, ostali unutra.

“Imali smo komisiju večeras, gde je trebalo da odlučimo o nekim prigovorima jer na pet biračkih mesta izbori nisu završeni. Odredili smo rok do sutra do 15 sati za donošenje odluka, ali kada su za to čuli, članovi SNS u GIK-u su odlučili da stupe u štrajk glađu”, rekla je Palinkaš.

Palinkaš je rekla da je to sve uneto u zapisnik i da su odlučili da se pakuju i da napuste zgradu.

Zelenović: Pripadnici SNS drže nas “u pritvoru”

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović rekao je za Novu.rs da su pripadnici SNS na čelu sa Aleksandrom Pajićem, upali u GIK i prekinuli sednicu.

“Grupa kriminalaca na čelu sa Aleksandrom Pajićem večeras je upala na sednicu Gradske izborne komisije (GIK) i prekinula je. Upali su tačno pred kraj sednice. Ženski članovi izborne komisije napustili su prostorije, dok muškom delu nije dozvoljeno da napusti zgradu”, rekao je Zelenović.

Gradonačelnik Šapca je dodao da je pozvana i policija.

“Zvao sam načelnika policije dva puta i nije se javljao. Nadam se da će uskoro doći policija kako bi sprečila ovo bezakonje”, nastavio je Zelenović.

On je dodao da mu nije poznato da su pripadnici SNS-a, a koji su članovi GIK-a, stupili u štrajk glađu i pozvao na razum.

“Nadam se da će sve proteći mirno i da neće biti sukoba”, zaključio je Zelenović za Nova.rs.

N1