Novi Dani
Izjava DANA

Špirić: Svaki pucanj u Beču je pucanj u demokratiju

Predsjedavajući Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić uputio je telegram saučešća predsjedniku Nacionalnog savjeta Austrije Volfgangu Sobotki, austrijskom narodu i porodicama žrtava terorističkog napada, u kome je istakao da je svaki pucanj koji je odjeknuo u Beču pucanj u demokratiju i plemenita civilizacijska dostignuća.

Špirić je naveo da, nažalost, nemili događaji u Austriji potvrđuju koliko je teška i neizvjesna borba sa terorističkim organizacijama, čak i u uređenim evropskim zemljama, te da je neophodno svakodnevno jačati međudržavnu saradnju u borbi protiv ovog zla.

– Saučestvujući sa bolom porodica žrtava ovog gnusnog terorističkog čina, upućujemo Vam najdublje saučešće i snažnu podršku, čvrsto vjerujući da će se institucije i narod Austrije hrabro izboriti sa ovim teškim izazovima – navodi se u telegramu.

U sinoćnjem napadu islamskog fanatika u Beču poginula su četiri civila, dva muškarca i dvije žene, a ranjeno je još 17 ljudi.

Pripadnici snaga reda ubili su jednog napadača, a policija je navela da je bio simpatizer ekstremističke grupe “Islamska država”.

Pročitajte još