Novi Dani
BIH Izbori u BIH

Opozicija u Trebinju izlazi na ulice zbog snimaka na kojima SNSD navodno kupuje glasova

Navideo snimcima,koje je danas u javnost pustio narodni poslanik Nebojša Vukanović, vidljivo je narušavanje izborne volje građana, smatraju u trebinjskoj opoziciji.

Zbog toga će, kako su najavili, večeras u 18 časova u krugu kasarne organizovati demonstracije, a razmotriće i mogućnost blokade otvaranja biračkih mjesta u Trebinju.

„Dajemo rok policiji da reaguje do 18 časova, a ukoliko ne privedu i ne istraže radnje i ne izađu pred narod i saopšte činjenice, i ne privedu pravdi odgovorna lica, mi ćemo pozvati svoje pristalice i sve slobodne građane da izađu sa svojim vozilima u kasarnu u 18 časova na demonstracije koje ćemo organizovati. Znamo da je predizborna šutnja, ali preko ovoga nećemo preći“, rekao je danas kandidat za odbornika koalicije HNP-PDP Radenko Drašković na pres konferenciji.

Nosilac liste HNP-PDP Slavko Vučurević rekao je da od Policijske uprave Trebinje zahtjevaju da pod hitno provede istragu protiv lica, prije svega predstavnika SNSD-a.

„A kako se vidi na paketima koji su zabilježeni na video snimcima, protiv aktuelnog gradonačelnika Mirka Ćurića, zbog očitog krivičnog djela organizovanog kriminala, odnosno narušavanja izborne volje građana Trebinja. Smatramo da se radi o podmićivanju i režiranju, uticanju na izbornu volju svakog slobodoumnog građanina“, rekao je Vučurević.

On je, takođe, pozvao građane da večeras izađu na ulice i dodao da će zajedno sa SDS-om i Listom za pravdu i red u poslijepodnevnim časovima razmotriti mogućnost da ujutru spriječe otvaranje izbornih mjesta.

„Jer kupovina glasova, davanje novca, materijalna dobra koja se pružaju građanima u cilju dobijanja izbora ne služe za demokratiju, ni za razvoj Grada Trebinja, ni istočne Hercegovine“, kazao je Vučurević.

Kandidat Liste za Pravdu i red Đorđe Vučinić tvrdi da se na spomenutim video snimcima vidi da je prekršen Izborni zakon BiH.

„U pitanju je član 74. koji kaže da je svaka aktivnost koja ometa ili opstruiše izborni proces zabranjena 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta, a mi smo to imali danas na ulicama Trebinja i to kad je pazarni dan, kad je najviše ljudi u centru grada“, kazao je Vučinić i dodao da će danas poslati prijavu CIK-u putem mejla.

PU Trebinje: Ništa nije prijavljeno

Iz Policijske uprave Trebinje za „Direkt“ kažu da do navedene pres konferencije nisu zaprimili prijavu ni od političke stranke, ni od fizičkog lica, ali da policijski službenici na osnovu operativnih saznanja već vrše provjere na terenu.

direkt-portal.com

Pročitajte još