Novi Dani
Potez DANA

Rajko Dukić dao instrukciju: Ko se zarazi koronom odsustvo se odbija od godišnjeg

Predsjednik kompanije Boksit iz Milića Rajko Dukić na svojoj fejsbuk stranici objavio je instrukciju zaposlenim radnicima. Kako je naveo sve ih je više na bolovanju zbog pandemije koronavirusa.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti.

-Bez obzira na mjere Nadležnih organa i moje Naredbe i Instrukcije, sve je veći broj lica u Kompaniji koja odsustvuju sa posla, kao zaražena, kao i lica koja, zbog kontakta sa zaraženim, umjesto na poslu, borave u karantinu.

Ono što je neprimjereno to je da je najveći broj zaraženih rukovodni kadar koji, umjesto da sprovodi mjere, tamo gdje rukovode, u pogledu zaštite zaposlenih, zbog neodgovornosti, dovode u pitanje, ne samo zaposlene, nego i proces rada, odnosno poslovanja u okviru Kompanije „Boksit“ i Grupacije.

Počevši od 01. oktobra pa nadalje, licima koja su, zbog lične neodgovornosti, zaražena korona virusom, vrijeme odsustvovanja sa posla računaće se u godišnji odmor a ukoliko se godišnjim odmorom ne pokrivaju svi dani, ti dani neće biti plaćeni.

Za lica koja su u karantinu, zbog kontakata sa zaraženim, ne zbog lične neodgovornosti, vrijeme odsustvovanja sa posla može se računati u godišnji odmor, ukoliko isti imaju neiskorišten, a ako nemaju godišnji odmor ili ne pokrivaju dane odsustva, nadoknada za te dane biće 50 % od naknade zaposlenog.

Ukoliko neko smatra, od lica, koja su do sada bila, jesu ili će biti u navedenom statusu, da su oštećeni, po pitanju nadokanade, mogu se pismeno izjasniti, po tom pitanju, a u tom slučaju protiv takvih, a prije svega misli se na lica koja su, zbog lične neodgovornosti zaražena korona virusom, biće pokrenut disciplinski postupak, shodno Zakonu i Normativnim aktima Kompanije i Grupacije, radi ugrožavanja zdravlja zaposlenih i poslovne aktivnosti u Kompaniji „Boksit“ i Grupaciji.

18.11.2020. И Н С Т Р У К Ц И Ј А Без обзира на мјере Надлежних органа и моје Наредбе и Инструкције, све је већи број…

Objavljuje mr Rajko Dukić uSrijeda, 18. studenoga 2020.

Pročitajte još