Novi Dani
BIH

Opozicija i DNS složni: U Republici Srpskoj narušena demokratije

Protekli lokalni izbori pokazali su da nikakavi pritisci i ucene nisu jači od volje naroda. Zato je važno da istrajemo da se izborni materijal na svim izbornim mjestima, koja su sumnjiva, ponovo prebroji i prekontroliše, istakli su učesnici emisije “Izazovi” BN televizije.

Ono što se desilo u Crnoj Gori, pokazali su protekli izbori u Republici Srpskoj, odnosno BiH, kada je u Banja Luci, Bijeljini i Sarajevu došlo do promjene vlasti. Umjesto čestitiki, uslijedile su nekorektene izjave i prijetnje. Pobjedinici imaju samo jednu želju, a to je obezbjediti bolji život svim građanima Republike Srpske.

“Bolji život na ovim prostorima, sa jakom pronatalitetnom politikom, samo su jedan od ciljeva koji su pred SDS i mene kao gradonačelnikom Bijeljine”, rekao je novoizabrani gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, dodajući da su protekli izbori pokazali kako niko nije nezamjenjiv.

“PDP je na nivou cijele Republike Srpske, ostvario najbolji rezultat, pokazujući time da postoji “svjetlo na kraju tunela”, izjavio je novoizabrani odbornik PDP-a u Skupštini grada Banja Luka Ivan Begić.

“Jedini dostojanstven čovjek u porazu Igora Radojičića, jeste Igor Radojičić. Kada je shvatio da je izgubio izbore u Banja Luci Radojičić je čestitao Drašku Stanivukoviću”, kazao je Begić.

Najviše neregularnosti zabilježeno je u Doboju, te opozicija traži ponavljanje izbora.

“Moram reći da u Doboju nije samo opozicija rekla “NE” ovom izbornom rezultatu, odnosno ovoj izbornoj prevari”,kaže član Glavnog odbora PDP-a iz Doboja Olivera Nedić.

DNS je pred same izbore napustio najdugovječniju koaliciju sa SNSD.

“Mi imamo narušenu demokratiju, a narušena demokratija znači nezadovoljstvo naših građana”, rekao je poslanik DNS-a u NS Republike Srpske Aleksandar Glavaš.

“U Doboju DNS očekuje dvije stvari, jedna je potpuno ponavljanje izbora u Doboju i tu odluku CIK mora donijeti, a druga je da moraju biti kažnjeni ljudi iz GIK”, dodao je Glavaš.

Iza svakog odbornika stoji narod, a narod je birao i došlo je do promjena. Opšti izbori koji slijede za dvije godine, pokazaće da li su pozicija i opozicija učinile za njega sve što su obećali. A, ako nisu, onda ćemo ponovo poštovati samo jednu volju, a to je izborna volja naroda, zaključili su učesnici emisije Izazovi BN TV.

BN

Pročitajte još