Novi Dani
BIH

Nešić komentarisao smjenu trojice potpredsjednika DNS-a, bivši ministar ga podržao

Trojica potpredsjednika DNS su zasad samo smijenjeni sa funkcija, a da li će i dalje biti članovi DNS pokazeće naredni period.

ekao je ovo za Srpskainfo predsjednik DNS, Nenad Nešić, komentarišuću današnje smjene Đorđa Popovića, Ognjena Tadića i Dragomira Jovičića.

– Đorđe Popović je smijenjen usljed narušavanja ugleda DNS i u vezi napada na našeg član Predsjedništa DNS Bijeljina i upućenih prijetnji, jer se na taj način nedolično ponašao i uništo ugled DNS. Gospodin Tadić i Jovičić su smijenjeni zbog neprovođenje politike DNS – rekao je Nešić.

Kaže da na to kao predsjednik stranke ima pravo.

– Smijenjio sam ih po statutu stranke i sa ovlaštenjima koje ja imam, a ovlaštenja jasno kažu da je razrešenje potpredsjednika DNS isključivanje nadležnosti predsjednika DNS – rekao je Nešić.

Na pitanje da li će biti još smjena, Nešić kaže da je to sve za danas.

Potpredsjednik DNS Radislav Jovičić poručio je danas da potpuno podržava predsjednika stranke Nenada Nešića i put promjena koje ta podrška znači.

Nešić rekao je “da” promjenama u Republici Srpskoj, a njegove odluke potvrdili su rezultati na prethodnim izborima. Uspravan DNS koji ne trpi poniženja je treća politička snaga u Republici Srpskoj i ključni faktor promjena koje su se desile. Stranka zato ima dva puta – da podrži Nešića i put uspjeha jer ambicija DNS mora biti sam vrh ili da se vrati na margine političkog ćivota sa koje nas je pomjerio predsjednik stranke – ističe Jovičić za Srpskainfo.

On dodaje da je u kontaktu sa stotinama članova i velikim brojem opštinskih i gradskih odbora.

Svi su, kaže on, uz predsjednika i uz DNS.

– Uspjeh se u politici i životu zavrijeđuje stavom, dostojanstvom, hrabrošću i radom i svi kojima su ove vrline na srcu ostaće na putu uspjeha i promjena koje će našu Republiku Srpsku ojačati i učiniti dobrim mjestom za život- poručio je Jovičić.

Pročitajte još