Novi Dani
Crna Gora

Medojević minira novu Vladu! Traži zasijedanje Skupštine zbog “kriminalnog ponašanja Krivokapića”

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević saopštio je da će njegova stranka tražiti hitno zasjedanje Skupštine zbog, kako je naveo, kriminalnog ponašanja premijera Zdravka Krivokapića i ministra finansija Milojka Spajića.

edojević je saopštio da svaki tajni posao države sa novcem predstavlja korupciju i ocijenio da je prekršeno više zakona.

– Direktnom pogodbom država se zadužila 750 miliona eura. Transakciju su radili poznanici i prijatelji privatnog lica koje nije ovlašćeno da pregovara jer on 23. novembra je bio obični građanin. Ko je odlučio da je kamata tržišna i najbolja za Crnu Goru. Da li je neko od pregovarača uzeo proviziju. Obveznice nijesu izdate po zakonu – naveo je Medojević.

On je saopštio i da nije objavljen javni poziv za upis i uplatu obveznica, da nije emitovan prospekt, da vlada nije donijela odluku i da Skupština nije razmatrala i odobrila zaduženje.

Prema riječima lidera PzP-a, država ne može da se zadužuje tajno i to predstavlja teško krivično djelo sa ozbiljnim indicijama na korupciju.

On je pitao zašto je isključena javnost i konkurencija i ocijenio da neposredna pogodba i privatno plasiranje obveznica otvara pitanja motiva i interesa, provizija i korupcije.

Pročitajte još