Novi Dani
BIH

Baralija neće biti gradonačelnica Mostara: SDA i HDZ su izrežirali sve, stari uigrani koalicioni partneri

Irma Baralija, kandidatkinja Bh. bloka za gradonačelnicu Mostara, izjavila je na pauzi zasjedanja Gradskog vijeća Mostara da su SDA i HDZ sve izrežirali i da je čitav dan bio samo cirkus i predstava.

“Treba polako i smireno. Ovo je demokratski dan u Mostaru. Značajno je da za razliku od prošlog puta procesi idu brže i mislim da će to u konačnici biti dobro za građane i građanke Mostara. Mislim da je ovo što se dešavalo u proteklih posla sata sve izrežirano i da je dogovor SDA i HDZ-a koji je već postojao od ranije. Čitav dan je bio cirkus i predstava. Očekivali smo da će se to dešavati. To su stari uigrani koalicioni partneri”, kazala je Baralija.

Navela je da je ona bila bila faktor iznenađenja i da se kandidovala kao opcija za one koji su možda htjeli glasati hrabro.

“Jako je teško danas u Mostaru glasati hrabro. Trenutno u ovim hodnicima iznad nas dešavaju se mnogobrojni razgovori jedan na jedan i pokušavaju se uvjeriti preostali vijećnici kako da glasaju u drugom i trećem krugu. Ja sam došla ovdje kako ne bi dalje vršili pritisak na mene. Za sada toliko, ja čestitam kolegama Kordiću i Guzinu koji su prošli dalje”, istakla je ona.

Napominje kako je ona vijećnica koja će i dalje raditi kako je obećala, za dobrobit građana i građanki.

“Svačije je pravo da podrži kandidata kojeg želi. U politici nema ljutnje, mene su podržali kolege iz Bh. bloka i SDP-a. Drugi krug bi sigurno trebao da se desi, a možda i treći”, zaključila je Baralija.

Vijećnici Koalicije za Mostar napustili sjednicu, nastavak 10. 02.

Sjednica gradskog vijeća prekinuta je te izglasano da se nastavak zakaže za srijedu 10. veljače s početkom u 13 sati.

Nakon prvog kruga glasovanja za gradonačelnika Mostara u kojem ni jedan od kandidata nije dobio potrebnu dvotrećinsku većinu Koalicija za Mostar predložila je prekid sjednice i njezin nastavak idućeg petka 12. 02.

Međutim taj prijedlog nije dobio potporu dovoljnog broja vijećnika nakon čega su vijećnici Koalicije za Mostar napustili sjednicu. Zatim je utvrđeno da nema kvoruma za nastavak sjednice, te je dogovoreno da se ona nastavi u srijedu 10. 02.

Prije prekida sjednice, vijećnici su uspjeli prisegnuti i potpisati mandate, izabrati čelnike klubova naroda u Gradskom vijeću, izabrati predsjedatelja Gradskog vijeća i zamjenike mu te ”odraditi” prvi krug glasovanja za gradonačelnika.

”Izražavam Žaljenje zbog ovog postupka koalicije za Mostar s obzirom da smo već sutra mogli imati novog gradonačelnika”, zaključio je sjednicu predsjedatelj Ivan Zelenika.

Pročitajte još