Novi Dani
BIH Crna Gora

Borenović: Naša sestrinska stranka Demokratska Crna Gora ostvarila je istorijsku pobjerdu.

„Naša sestrinska stranka Demokrate – Demokratska Crna Gora i njihova koalicija Mir je naša nacija, sa koalicionim partnerima sa republičkog nivoa Za budućnost Crne Gore i Crno na bijelo, ostvarila je veliku, istorijsku pobjedu u drugom po veličini gradu u našoj bratskoj Crnoj Gori, Nikšiću”, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Od srca čestitam ovaj uspjeh koji je sa radošću dočekan u našoj partiji, ali i širom Republike Srpske“, dodao je Borenović.

Borenović je istakao da promjena vlasti u Nikšiću nakon dvadeset osam godina pokazuje da istrajnost, borba za pravdu, mir, jednakopravnost na kraju uvijek pobijede:

„Rast Demokrata – Demokratske Crne Gore na čelu sa Aleksom Bečićem nije iznenađenje, jer su godinama dosljedni svom programu i uvjerenjima.

Lider PDP-a pred izbore otvoreno je podržao koaliciju Demokrata dok je većina stranaka iz Republike Srpske podržala listu okupljenu oko DF-a.

Koaliciju Za budućnost Nikšića koja je izgubila trećinu glasova u odnosu na prošle izbore javno su podržali predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, mladi Srpske demokratske stranke (SDS), predsjednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović, Srpska lista na čelu sa potpredsjednikom Vlade Kosova i ministrom lokalne samouprave Goranom Rakićem i poslanikom Skupštine Republike Kosovo Igorom Simićem, načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković (SNSD).

(BN)

Pročitajte još