Novi Dani
Crna Gora

Ko će biti novi gradonačelnik Nikšića? Sve izgledniji budvanski scenario

Izbori u Nikšiću su završeni 14. marta ali grad pod Trebjesom još nema predsjednika Opštine.

Kako javlja crnogorski portal CdM,me pozivajući se na svoje izvore, se vlast u Nikšiću će navjerovatnije biti formirana po budvanskom scenariju.

To bi značilo da po dvije godine predsjednik Opštine bude iz redova koalicije Za budućnost Nikšića (na izborima osvojili 11 mandata) i Mir je naša nacija (10 mandata), odnosnoMarko Kovačević i Momo Koprivica.

Prva konstitutivna sjednica novog saziva nikšićkog parlamenta zakazana je za 7. maj.

Iako su to do sada pokušali da demantuju, jasno je da ove dvije koalicije u Nikšiću teško mogu kompromisom doći do mjesta prvog čovjeka grada, pa jedino rješenje ostaje da Kovačević i Koprivica u Nikšiću “glume”Marka Bata Carevića i Dragana Krapovića.

Kovačević je prije izbora u Nikšiću ali i u izbornoj izbornoj noći, poručio da će on biti predsjednik Opštine.

No, tako izgleda nijesu mislili u koaliciji koju je predvodio Momo Koprivica, pa se ni danas ne zna kako će i kada biti “politički sklepana” vlast u tom gradu.

Čini se da sve liči na Budvu gdje su se vodili žestoki politički ratovi, i Krapović i Carević žestoko napadali i optuživali.

I dok Nikšić čeka svog prvog čovjeka DF i Demokrate ponovo su u konfrontacioi uoči izbora u Herceg Novom. Lokalni izbori u Novom održaće se u nedjelju 9. maja.

Danima pljušte optužbe, etiketiraju jedni-druge, dijele se lekcije….

Demokrate su optužile DF da stoji iza “prizemne i prljave kampanje” protiv njih u susret lokalnim izborima u Herceg Novom.

DF je uzvratio, poručivši Demokrata “da nemaju razloga da se ljute”, te da za njih imaju “poseban osjećaj političke tolerancije”.

“Mi neobično cijenimo činjenicu da su svi oni političku afirmaciju stekli u strankama koje danas čine koaliciju Za budućnost Herceg Novog i Boke. Neke je posebno privlačio program Socijalisticke narodne partije Crne Gore a neke poput Stevana Katića program Pokreta za promjene. Zbog tih ranijih vremena pozivamo vas da ovo više ne radite nego iskažite bar malo poštovanja prema strankama koje su toliko toga dobrog uradile za vas, i u vremenu dok ste bili njihovi članovi, a i kasnije kada ste osnovali vlastitu stranku”, poruka je Fronta.

Cdm.me

Pročitajte još