Novi Dani
BIH

Banjaluka – Drama ispred Kajak terase, aktivisti fizički brane parking, intervenisala i policija

Nepoznati mladići u crnim majicama brane fizički prilaz ugostiteljskoom objektu “Kajak” . BN TV prenosi da je intervenisala i policja.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio je da će bageri početi večeras radove oko ovog ugostiteljskog objekta za koji tvrdi da je nelegalno izgrađen na gradskom zemljištu a u vlasništvu je kuma Milorada Dodika.

-Pogledajte šta oni rade, plaćaju ljude da brane njihov kriminal, rekao je Stanivuković.

On prenosi događaj uživo na svom fejsbuk profilu a okupio se veliki broj građana.

Odbornik PDP-a u Skupštini Grada Banjaluka Ivan Begić objavio je da aktivisti SNSD-a to neće dozvoliti.

-SNSD partijski vojnici zauzeli nelegalno sagrađeni parking. Jedan me napao verbalno i fizički, bez ikakvog razloga, pozvao sam policiju, napisao je Begić na fejsbuku.

– Svaka borba ima svoj otpor. Poslao Mile svoje radnike da ga brane, ako je toliko hrabar što nije došao kao ja – kazao je Stanivuković, nakon čega je pozvao policiju da djeluje.

Prema riječima brojnih okupljenih, ali i gradonačelnika Stanivukovića, ovom otporu se protive aktivisti SNSD, koji su stali ispred bagera.

– Sada ćemo vidjeti da li će doći policija da otjera ove ljepotane. Niko nema pravo da remeti gradnju na gradskoj imovini – kazao je Stanivuković.

05282021055316

Na mjesto na kojem je u planu izgradnja parka, dovozen je jedan bager.

Stanivuković je poručio da je volja naroda opet pobijedila.

– Ovdje će na bude prvi park koji smo posvetili borbi protiv kriminala, korupcije i nepotizma. Biće prekoputa “Kajaka” jer smo ih podijelili – kazao je on i poručio da su investitori ovog parka građani.

05282021055408

– Udaramo u njegove kumove, sestriće i druge tajkune za jaču Banjaluku – kazao je on.

Dodao je da će uslijediti tri koraka izgradnji ovog parka.

Res 1622217420 Aktivisti Snsd A Brane Parking Ispred Kajaka

– Prvi je moj dolazak ovdje, drugi je taj da će ovdje biti izložba za građane na kojoj će biti predstavljena njihova imena i koliko su ukrali, a treći će biti moj dolazak i rušenje – kazao je on.

Dodao je da će u utorak izdati rješenje o rušenju “Agapea”.

(BN)

Pročitajte još