Novi Dani
Crna Gora

URA tvrdi da im je pristupio veći broj funkcionera i članova Bošnjačke stranke, stigla reakcija

Veći broj članova Opštinskog odbora Bošnjačke stranke u Podgorici pristupilo je juče i zvanično Građanskom pokretu URA, saopšteno je danas iz Medijskog tima URE.

Oni su kazali da su se razlozi njihovog napuštanja Bošnjačke stranke mogli čuti u prethodnim danima od bivšeg potpredsjednika odbora BS-a u Podgorici Kemala Grbovića ali i od ostalih članova i funkcionera koji su napustili Bošnjačku stranku.

Ti razlozi su kako je ranije navedeno neprihvatanje različitog mišljenja, neuvažavanja stavova i predloga koji dolaze od članstva i aktivista, neshvatanja aktuelne političke situacije i kočenje reformi partije.

Bivši članovi BS-a dodaju da je BS izgubio svoja izvorna načela i da je rukovodstvo te partije u potpunosti privatizovalo stranku koristeći je da zadovolje svoje lične interese.

“URU smo izabrali jer baštini suštinske građanske i evropske vrijednosti. Želimo da damo svoj doprinos i snagu reformama koju su započete. Želimo Crnu Goru jednaku za sve njene ljude, Crnu Goru na temeljima antifašizma, građansku, evropsku i ekološku. Znamo da URA okuplja sve one koji se iskreno bore za napredak Crne Gore sa željom da ona bude sljedeća članica EU”, istakli su novi članovi URE.

Oni su naglasili da je sljedeća godina izborna godina u glavnom gradu i da će pomoći da URA napravi najbolji mogući rezultat na tim izborima.

Reagovala Bošnjačka stranka: Klasičan pokušaj obmane javnosti, otišlo je pet članova

Nakon što je objavljena vijest o prelasku većeg broja članova Bošnjačke stranke u pokret URA, stigla je reakcija.

Iz Bošnjačke stranke navode da već danima svjedoče o kampanji GP URA, koja preko svog medija osnivača pokušava javnosti predstaviti priču o “masovnom napuštanju” Bošnjačke stranke.

“Riječ je o klasičnom spinu, zamjeni tezi, kako bi se šteta nastala odlaskom osnivača GP Ura, ljudi koji su utemeljivači partije, javnost usmjerila na navodne probleme unutar BS” navodi se u saopštenju.

“Obavještavamo javnost da je iz Odbora BS Podgorica otišlo pet članova, koji u želji da budu dio vlasti po svaku cijenu, suprotno svim principima i programskim načelima, sada blate partiju koja im je omogućila sve privilegije u životu. Toliko o “masovnom odlasku” iz BS, stoji u saopštenju.

“Bošnjačka stranka stoji čvrsto na svojim temeljima. Borba za građansku Crnu Goru i borba za unapređenje statusa bošnjačkog naroda, naši su prioriteti i u narednom periodu. Podmetačine, spinovi i nedobronamjernost koju prethodnih dana serviraju oni koji bi najsrećniji bili kada Bošnjačke stranke ne bi bilo, nešto je na šta smo navikli i u prethodnom periodu. Na njihovu žalost, a na sreću Bošnjaka i svih građana, Bošnjačka stranka će biti još snažnija” navodi se u reagovanju.

Oni dalje dodaju da podrška koju su dobili na parlamentarnim izborima, kada smo ostvarili najbolji rezultat od osnivanja partije najbolje govori o stabilnosti partije..

2 Na Kongresu partije, koji je zakazan za 13. jun, sa novim predsjednikom, pokazaćemo ne samo jedinstvo i snagu, već i nove mlade ljude, koji su budućnost BS i Crne Gore2, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još