Novi Dani
BIH

Mazalica: Stanivuković nije dobio mandat od građana da pruža neke ruke pomirenja nego da rješava komunalne probleme

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica komentarisao je jučerašnju posjetu gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić i njen susret sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem.

On je rekao da gradonačelnici Banjaluke i Sarajeva ne mogu da preuzmu na sebe odgovornost ublažavanja međusobne netrpeljivosti.

Istakao je da se gradonačelnica Sarajeva ne bavi samo pitanjima funkcionisanja grada nego da se sve češće komentariše politička pitanja poput presude Ratku Maldiću, rezoluciju o genocidu u Srebrenici i druga identitetska pitanja.

-Zato je ona vrlo nepodesna da bi se sa njom ostvarila bilo kakva saradnja jer upravo gradonačelnici trebaju da sarađuju na komunalnim, privrednim, ekonomskim pitanjima i oni ne mogu da preuzmu na sebe odgovornost ublažavanja međusobne netrpeljivosti, prelaska preko određenih pitanja jer zato postoje političari na republičkom nivou i oni koji su predstavnici srpskog naroda u Republici Srpskoj i institucijama BIH. Znači Stanivuković nije dobio mandat od građana da prelazi preko otvorenih rana i pruža neke ruke pomirenja, da šalje poruke identitetskog i emotivnog tipa. On je dobio mandat da rješava komunalne probleme u gradu Banjaluci, izjavio je Mazalica.

Mazalica je za RTRS rekao da nije protiv saradnje Sarajeva i Banjaluke, da nema ništa protiv Sarajeva i Sarajlija, ali da misli da saradnja dva grada juče nije započeta.

Dodaje da je gradonačelnica Sarajeva otvoreno rekla da neće biti promjene fašističkog natpisa na Vijećnici u Sarajevu dok god je ona gradonačelnica.

– Nemam ništa protiv da se pruži ruka mira i da se pruži ruka pomirenja. Međutim kada je pružena ruka u slučaju Srebrenice i su svi funkcioneri posjetili Srebrenicu, sa njihove strane nisu bila posjećena mjesta na kojima je stradao srpski narod – rekao je Mazalica.

Pročitajte još