Novi Dani
Crna Gora

Predsjednik Skupštine Crne Gore: Beograd plasira neistine, crta mete i vodi prljavu kampanju

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić je, povodom današnjeg pretresa i zadržavanja poslanice opozicionog SDP-a na beogradskom aerodromu, izjavio da se iz Beograda plasiraju neistine, crtaju mete i vodi prljava kampanja protiv zvanične Podgorice.

“Poruke iz Beograda sve su, samo ne pokazatelj želje za dobrim bratskim, prijateljskim, komšijskim i regionalnim odnosima”, napisao je Bečić.

Dodao je da su to poruke “kojima se na način, pun neistina i podmetanja, komentarišu odluke crnogorskog parlamenta, praćeni pozivima visokih zvaničnika za zabranu ulaska u zemlju predsjedniku i poslanicima crnogorskog parlamenta, uz konstantno crtanje meta i vođenje prljavih medijskih kampanja protiv predsjednika Skupštine i Vlade Crne Gore”.

Tome se, dodao je, danas “nadovezuje i neuobičajeno i nepotrebno ophođenje prema poslanici Draginji Vuksanović Stanković na aerodromu u Beogradu”, koje je “sigurno sve, samo ne pokazatelj želje za dobrim bratskim, prijateljskim, komšijskim i regionalnim odnosima”.

On je pozvao sve na poštovanje, uvažavanje i saradnju.

Podsjetimo, poslanica Socijaldemokratske partije Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković tvrdi da je danas doživela neprijatnost na Aerodromu “Nikola Tesla”, u Beogradu, gdje je, kako kaže, pretresana uprkos tome što je imala diplomatski pasoš.

Vuksanović Stanković je za podgorički portal CdM rekla da je na Aerodromu bila zadržna više od sat, kao i da je zbog toga pod velikim stresom. Ona je rekla da je aerodromska policija pretresala njen prtljag, a potom i nju.

Po završetku pretresa saopćeno joj je, kaže, da pređe u drugu prostoriju, gdje je navodno, ostala duže od sat vremena, jer joj je rečeno da su obavljene i “dodatne pretrage”. Poslanica SDP-a je u Beograd otputovala privatno.

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore, u međuvremenu, saopćilo je da će diplomatskim putem pribaviti sve relevantne informacije o razlozima zadržavanja Vuksanović-Stanković. Iz MVP-a su saopćili da su putem medija saznali o današnjem pretresu poslanice Vuksanović Stanković.

KLix.ba

Pročitajte još