Novi Dani
BIH

Cvijanović: Za razliku od opozicije mi se bavimo životnim pitanjima građana

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je Srni da je za ovu političku partiju, za razliku od opozicije, prioritet da se bavi životnim pitanjima građana Republike Srpske, a ne kandidaturama i podjelom pozicija za opšte izbore koji će biti održani naredne godine.

– Opozicija može svaki dan da sastanči i da se svađa oko toga ko će biti kandidat, ko neće, jer prosto nemaju drugog posla. Sa druge strane, mi u SNSD-u, zajedno sa koalicionim partnerima koji čine koalicionu Vladu, imamo svaki dan razne aktivnosti, bavimo se životnim pitanjima koja su bitna za naše građane i koja se tiču boračke populacije, penzionera, mladih ljudi, kao i raznim temama od poljoprivrede, ekonomije, energetike, infrastrukture, zdravstva, obrazovanja – istakla je Cvijanović.

Ona je navela da se SNSD i koalicione partneri bave stvarnim životom i svoj politički angažman pokazuju kroz rad institucija u kojima se nalaze.

– Nije naše da sjedimo svaki dan i pričamo kako ćemo nekog pobijediti na izborima, da dijelimo pozicije ili da se bavimo kandidatima. Opozicija za svake izbore počinje godinu, dvije prije izbora da utvrđuju neke pazare, pa pričaju ko će biti i šta će biti – rekla je Cvijanović.

Što se tiče SNSD-a, naglasila je Cvijanović, još je rano da se bave kandidaturama i kampanjom i da ovo nije vrijeme kada se o tome govori, niti je prioritet.

– U partijskom smislu nama je prioritet da sagledamo šta sve treba da uradimo na lokalu i u republičkim partijskim tijelima da bi se pripremili za izbore, da sistematizujemo svoj rad, da sagledamo slabosti i osmislimo dobar koncept, jer mi kao najveća politička partija imamo drugačiju odgovornost prema građanima u odnosu na opoziciju – pojasnila je Cvijanović.

Prema njenim riječima, sada je najvažnije da se razmišlja o stranačkom kapacitetu, na koji način da on bude poboljšan, kako da se ide u korak sa temama koje su drugi nametnuli i koje se moraju rješavati u okviru institucija.

– Takođe, mi moramo da održimo i jačamo institucije jer smo tu dominantna politička partija i u okviru koalicione Vlade i na svaki drugi način. To su sve stvari o kojima se govori, a ne o nekim budućim kandidatima – rekla je Cvijanović.

Ona je ocijenila da je najvažnije da SNSD ostvari dobar izborni rezultat i da zna kojim kapacitetom kao partija raspolaže da bi mogli realizovati određene stvari nakon narednih izbora.

– Nismo nikada bili opterećeni kandidaturama, za to ima vremena. Ta tema nije zrela za razgovor, još nije ni došla na red i još dugo neće ni doći – navela je Cvijanović.

Pročitajte još