Novi Dani
Crna Gora

Krivokapić: Ustoličenje Joanikija će biti održano na Cetinju i to niko ne može da spriječi

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapićizjavio je da će ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija biti održano 4. septembra na Cetinju i da to niko ne može da spriječi.

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić je rekao i da će doći bez obezbeđenja na Cetinje. Međutim, postoje i oni građani Crne Gore koji ne žele ustoličenje Joanikija, zbog čega je već sada napeta atmosfera.

Krivokapićeva poruka je podgrejala i onako uzavrele strasti da će na Cetinju biti ustoličen Joanikije. Brojni političari, ali i mnogi drugi, reagovali su na ovo “novo” premijera, piše portal CdM.

Generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović je poručio da je Krivokapić još jednom pokazao da je suprotstavljen delu građana Crne Gore te da je njegovo ponašanje nedopustivo.

“Baš kao i Vaša namera da, uprkos protivljenju znatnog dela građana, 4. septembra održite najavljeni događaj na Cetinju. Ne vređajte i ne provocirajte građane”, objavio je Bogdanović na Twitteru.

Ništa manje oštar nije bio ni šef medijskog tima i član Predsedništva SDP Mirko Stanić, koji je premijeru poručio: “Cetinjski manastir je mesto mog krštenja, za novovernike daleke – 1981. godine. Nema tog Zdravka Krivokapića koji će mi pretiti silom u mom gradu i braniti mi da u njemu budem svoj na svome! Neka zna da se Cetinjani nisu bojali ni mnogo većih ni boljih od njega! Non pasaran!”, napisao je Stanić na Twitteru.

Reagovao je potpredsednik SDP-a Nikola Đurašković. On je poručio premijeru da se mane provokacija kako bi skrenuo pažnju sa svoje Vlade u rasulu. “Tako biva kad nam je premijer vazal crkve druge države. Ne vređaj Cetinjane, Krivokapiću”, napisao je Đurašković, pa dodao: “Preživjelo je Cetinje tvoje velikosrpske kompanjone 90-ih, pa će i sada. Da imaš zeru odgovornosti bio bi pažljiviji prema ovoj temi. Ne provociraj da bi skrenuo pažnju sa tvoje Vlade u rasulu.”

Na premijerovu pretnju reagovali su i građani na društvenim mrežama, koji smatraju da je premijer krenuo batinom na sopstveni narod.

“Nego batina ima dva kraja, Zdravko”, pišu građani.

Neki su premijera pozvali da razmisli pre nego što nešto izgovori. “Polakote, premijeru, odmerite prvo, razmislite o posledicama ovoga što rekoste. Zar nije Vaša misija da mirite? Nemojte da pretite Crnogorcima, nije lepo”, poručuju.

Pročitajte još