Novi Dani
Srbija

Njemačka kompanija otvara pogon u Srbiji, Vučić na potpisivanju ugovora

Foto: Facebook

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom nemačke kompanije Hangsrohe koja planira da otvori novi pogon u Valjevu u kojem će biti zaposleno do 1.000 ljudi.

Sastanak je počeo u 12 sati, u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu, nakon čega je predsednik prisustvovao potpisivanju investicionog ugovora između ove nemačke kompanije i Ministarstva privrede.

Nakon potpisivanja ugovora okupljeni su se obratili medijima.

– Nemamo često ovako dobre i lepe događaje, verujem da je ovo velika radost ne samo za ljude u Valjevu, jer će ovaj projekat doprineti i razvoju čitavog Kolubarskog ali i delova Zlatiborskog okruga. Ovo je nešto što smo najavljivali, ali nismo smeli ni da izgovorimo. Sve najbolje što stiže iz sveta je Hansgrohe. Srećan sam što su izabrali Srbiju – rekao je Vučić.

Kako kaže, Hansgrohe je jedna fantastična firma i Srbija je jedna od samo pet zemalja u kojoj će ova firma da proizvodi.

– Oni su odabrali Srbiju, a posebno me raduje podatak da do sada postoje samo četiri zemlje u kojima Hansfrohe proizvodi Nemačka, Francuska, SAD i Kina – rekao je Vučić.

Istakao je da će biti uloženo 16 miliona evra u spajanje brze saobraćajnice sa industrijskom zonom.

– Za Valjevo ne smem ni da pomislim šta ovo znači. U Valjevu će da procveta sve, od ugostiteljskih obejakta, do svega drugog, imaćete mnogo više novca u infrastrukturne radove. Ovo je takođe ogromna stvar i za celu Srbiju jer mi na svojoj mapi od danas imamo i Hansgrohe – rekao je Vučić.

Istakao je da Srbija zna da Nemačke fabrike ne dolaze da bi ostale pet godina, nego 50 pa i 100 godina.

Pročitajte još