Novi Dani
Crna Gora

DF neće doći na glasanje o sudbini Vlade Crne Gore. Traže nove izbore

Demokratski front za razješenje političke krize u Crnoj Gori predlaže nove parlamentarne izbore. Iz tog političkog saveza su danas najavili da će predložiti skraćenje mandata parlamentu, i poručili da neće podržati inicijativu da se smijeni aktuelna Vlada, već da je kako kažu, poštenije da se ide na nove izbore.

“Ovo stanje nedorživo. Demokratski front predložiće parlamentarnoj većini i manjinama da vratimo mandat građanima Crne Gore i da se organizuju novi izbori”, saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare jedan od lidera DF-aAndrija Mandić.

“Da građani ponovo biraju svoje predstavnike i oni će biti bolji i mudriji od nas i izabrati novu vladu. Ovo je pošteno rješenje. DF u ponedjeljak neće podržati inicijativu da se smijeni Vlada”, poručio je Mandić.

Prema njegovim riječima ne zato jer je to loša inicijativa već zato što su sve vlade dosad bile gore i od ove.

“DF neće učestvovati u glasanju i neće biti u skupštinskoj sali tokom glasanja. Nakon glasanja imaćemo važne podatke. Inicijativu je pokrenulo 40 poslanika opozicije. Vidjećemo koliko će ljudi glasati protiv te inicijative”, rekao je on.

Andrija Mandić je kazao da je vrijeme ucjenjivača, bio toZdravko KrivokapićiliDritan Abazovićprošlo.

“Treba da idemo na čisto rješenje i da vidimo šta kažu građani”, smatra on.

Mandić je podsjetio da su postojala dva modela za rezrješenje krize – rekonstrukcija vlade i biranje nove.

“Pristali smo na model rekonstrukcije koji se završio kada smo došli do jednog subjekta i premijera i zaključili da je najbolje da sve ostane po starom. Obnovili smo priču da se bira nova vlada gdje bi bile i manjine. Ta inicijativa je završena nije dobila podršku”, rekao je on.

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera DF-aNebojša Medojevićje istakao da se ne mora birati Vlada da bi se skratio mandat parlamentu.

“Ovaj parlement je izabrao Vladu, a ne obratno. Stanje u Crnoj Gori je problematično. Vlada nema podršku u parlamentu. Povećava se broj blokiranih preduzeća, nelikvidnost, broj nezaposlenih. Nijedan šef kartela nije uhapšen. Zemlja je u paralizi. Ministri ne dolaze na salušanja u parlament. Haos. Naša inicijativa je najpoštenija. Pozivam vladajuću većinu da vratimo mandat građanima koji će izabrati novi parlament, pa novu vladu”, poručio je Medojević, i dodao da “nećemo rušiti ovu vladu sa lopovima iz DPS-a”.

Milan Knežević je istakao da je DF uradio sve što je do njih.

“Želimo unutar parlamentarne većine da odredimo model za odlazak na izbore. Kako su Građanski pokret URA i Demokrate rekli da im je neprihvatljivo aktuelno stanje, nakon svih naših kompromisa, sad čista obraza izlazimo pred građane.Mila Đukanovićane vraća DF već oni koji tajno pregovaraju s njim i sa njim glaasaju za određena rješnja. Mi sa Milom ni na radost, ni na žalost”, kazao je on.

Prema njegovim riječima, vrijeme da se zajednjčki dogovorimo o vraćanju mandata građanima.

CDM.me

Pročitajte još