Novi Dani
BIH

Vukanović otkrio ko je čovjek sa kojim se sukobio u Foči: Osuđen je zbog zločina nad porodicom Klapuh u Crnoj Gori i silovanje 12-godišnjakinje koju je prodao

Narodni poslanik Nebojša Vukanović objavio je kako se sinoć prvi put sreo “oči u oči” sa nekom osobom koja je robijala a umalo je došlo i do fizičkog sukoba.

Vukanović je rekao kako ga je Radomir Kovač, zvani Klamfa, optužio da je izdajnik srpskog naroda jer gostuje“po federalnim medijima”.

“Rekli su mi da se zove Radomir Kovač i da je osuđen na 20 godina zatvora zbog streljanja nedužne porodice Klapuh u Crnoj Gori. Kovač je bio jedan od petorice koji su počinili taj zločin. Ta porodica je pobjegla iz Foče u Crnu Goru”, kazao je narodni poslanik.

Podsjetio je kako je sudija Meron pustio na slobodu Radomira Kovača koji je presuđen za silovanje i trgovinu bošnjačkim ženama..

“On je silovao 12-godišnjakinju koju je prodao. Nakon čega joj se gubi svaki trag. Kovač je priznao svoja nedjela, kazavši da se kaje, ali je i dodao da je kazna prestroga. Pušten je iz zatvora jula 2013. godine”,kazao je Nebojša Vukanović.

“Mislio sam da je častan borac VRS-a, da je neko ko je izmanipulsian režimskim medijima, ali radi se o monstrumu. Dobro sam se suzdržao”, dodao je.

Istakao je kako su većina boraca VRS časni i da su na rubu siromaštva. Za razliku od ratnog zločinca Kovača kojeg je“Dodik i SNSD zaposlio na Hidroelektrani Bistrica”.

Vukanović je kazao da je za njega svaki zločinac isti i da nije bitno da li se zove Huso, Mate ili Stefan, ili da li je žrtva Ana, Sebija ili Klara.

“Posebno se grozim i posebno sam gnjevan na ovakve i slične monstrume zbog kojeg je osramoćen cijeli narod. Oni nisu za mene Srbi i nije slučajno što je takav pristalica režima i tako sa mržnjom priča o Bošnjacima. Nažalost, ni 20 godina nije uticalo da potisne ovu patološku mržnju”, poručio je poslanik.

Kazao je da će, ako postane vlast, pokrenuti odgovornost svih onih koji su“ovom monstrumu dali posao”.

title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Ko je Radomir Kovač Klanfa?

Radomir Kovač Klanfa je u Haškom tribunalu osuđen na dvadeset godina robije zajedno saDragoljubom Kunarcem, Zoranom Vukovićem, Draganom Zelenovićem, Gojkom Jankovićem, Jankom Janjićem, Radovanom Stankovićem i Draganom Gagovićem.Oni su u seksualnom ropstvu držali niz zarobljenih bošnjačkih žena i djevojčica u Foči.

Na haškom suđenje zapovjedniku Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću žrtve koja su preživjele višemjesečno seksualno ropstvo i zlostavljanje u Foči spominjale su njegovo ime. Jedna od svjedokinja se prisjetila kako su mnoge zatočenice prodavane poput roblja, spomenuvši imeAlmire Bektović, dvanaestogodišnje djevojčice, koju su nakon iživljavanja srpski vojnici prodali u Srbiju gdje je ubijena.

„Čula sam da je Klanfa prodao Almiru Draganu Stankoviću za 200 maraka“,stajalo je u izjavi svjedokinje.

2013. godine nakon dvije trećine izdržane kazneKovač je pušten na slobodu odlukom sudije Theodora Merona.

On je zaposlen kao noćni čuvar a sinoć se sukobio sa Nebojšom Vukanović.

title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Pročitajte još