Novi Dani
Uncategorized

Skupština Srbije usvojila zakon za dodelu 100 evra pomoći mladima

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su zakon kojim će biti omogućena isplata novčane podrške mladim državljanima Srbije, u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Reč je o Zakonu o privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina, kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije COVID-19.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je u Skupštini Srbije da prijava počinje u subotu, 15. januara, a završava se 30. januara.

“Mi ćemo već od 1. februara krenuti sa isplatom svima koji su se za ovu pomoć prijavili. Prijavljuju se mladi sa navršenih 16 i do navršenih 29 godina i to na dan stupanja na snagu ovog zakona”, rekao je Mali 11. januara.

On je objasnio da je proces prijave jednostavan i biće potrebno da se na portalu Uprave za trezor na mestu predviđenom za to unese broj lične karte, JMBG i izabere banka.

U raspravi o zakonu narodni poslanici iz vladajuće koalicije pohvalili ekonomsku politiku vlade, kritikovali predstavnike opozicije, ali i više puta pozvali građane da izađu na referendum.

Referendum za izmene Ustava u oblasti pravosuđa biće održan u nedelju, 16. januara.

Pročitajte još