Novi Dani
BIH

Stanivuković nakon poraza: Neka traže opoziv ako smiju, moja podrška u Banjaluci je 55%,

Predstavnici Gradske izborne komisije i gradonačelnik Draško Stanivuković održali su konferenciju za medije na temu izbora za savjete mjesnih zajednica.

Gradonačelnik Draško Stanivukovićrekao je da čestita svim građanima koji su učestvovali na ovim izborima i onima koji su pobijedili i postali članovi savjeta mjesnih zajednica.

“Duplo je veća izlaznost i biti biran u takvoj konkurencija je privilegija. Moje su iskrene čestitke svima i radujem se našoj budućoj saradnji. Ovo pokazuje da su građani sve više zainteresovani za izbore. Očekujem da će ti ljudi sarađivati sa svim organima rada. Moja važna poruka, bez obzira ko je pobijedio, grad Banjaluka će posvećeno da radi u svakoj mjesnoj zajednici. Dodao je da će se ravnomjerno i maksimalno ulagati u svaku mjesnu zajendicu u odnosu na njenu veličinu”, rekao je Stanivuković.

Stanivuković je ukazao na određene neregularnosti, ali tim se ne umanjuje značaj onih koji su pobijedili. Rekao je da njegove ulice nije bilo kad je došao da glasa.

“Kada sam izabran za gradonačelnika pobijedio sam u 43 mjesne zajednice, SNSD-ova lista je opoziciju pobijedila u 50 mjesnih zajednica. SNSD je na prošlim izborima za mjesne zajednice pobijedila u 56 mjesnih zajednica, a sada u 43. Opozicija je pobijedila u sedam mjesnih zajednica i sada umjesto sedam imaju 14 mjesnih zajednica. Ali ovo nisu bili izbori za gradonačelnika, moje ime nije stajalo na izborima”, istakao je Stanivuković.

Draško Stanivuković rekao je da je u srijedu sjednica Skupštine grada. Poziva SNSD da na dnevni red doda tačku o njegovom opozivu. On je izajvio da prema istraživanjima ima podršku 55% građana.

Pročitajte još