Novi Dani
Svijet

Žestoke borbe na Zmijskom otoku: Rusi tvrde da su srušili dva ukrajinska bombardera, Ukrajinci kažu da su uništili ruski helikopter i desantni brod…

Snake Island Zmijski Otok

Foto:Screenschot

I ruska i ukrajinska strana potvrdile su da se vode borbe na Zmijskom otoku i oko njega. I jedni i drugi tvrde da postižu uspjehe u borbama.

Sergej Bračuk, glasnogovornik vojne administracije regije Odesa, danas je rekao da su ukrajinske snage sinoć pogodile ruski helikipter. Ukrajinska vojska objavila je i video koji, kako tvrde, prikazuju eksploziju helikoptera u trenutku dok su se iz njega iskrcavali vojnici.

Bratčuk je objavio i da su ukrajinske snage uništile jedan manji ruski desantni brod kapaciteta od 80 do 100 ljudi, te dva brza patrolna čamca klase Raptor. Prema preliminarnim informacijama, rekao Bratčuk, ubijeno je oko 40 ruskih vojnika.

Rusko Ministarstvo obrane danas je, naravno, dalo sasvim drugačiju verziju događaja. Prema ruskoj strani, sinoć su iznad Zmijskog otoka srušena još dva ukrajinska bombardera tipa Su-24 i jedan borbeni helikopter tipa Mi-24

Rusi također tvrde da su u blizini Odese srušli ukrajinski borbeni dron Bajraktar, a Ukrajinci tvrde da su presreli dva krstareća projektila lansirana s ruskog zrakoplova.

Agencije

Pročitajte još