Novi Dani
NEMA DALJE

Medvedevi ismijavao Evropu i komunizam: Ti nasljednici Karla Marxa će dobijati kupone za hranu

Medvedev Prijeti

ZAMJENIK predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev danas je rekao da je “bauk komunizma” došao u Europu, pišu ruski mediji.

“Bauk komunizma konačno je ponovno ušao u Europu. Tako, u svakom slučaju, pišu mediji. Debeli Europljani, opskrbljeni plinom iz raznih izvora, bit će prisiljeni dijeliti sa siromašnima, ali ponosnima, koji ne žele plaćati Rusiji u rubljima za naše gorivo”, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

“Nisu daleko ni kuponi za hranu”

“Dobro, bravo, dostojni nasljednici dvojice Karla – Marxa i Kautskog. Istovremeno će uvesti racionalizaciju potrošnje energije, a nakon toga nisu daleko ni kuponi za hranu”, dodao je.

Medvedev se referirao na pisanje španjolskog lista Pais koji je izvijestio da Europska komisija 18. svibnja namjerava odobriti plan prema kojem bi u slučaju naglog prekida isporuke ruskog plina zemlje članice koje imaju druge izvore opskrbe dijelile plin sa zemljama u kojima ga nedostaje.

Bruxelles će, navodi medij, zahtijevati uvođenje racionalizacije potrošnje plina, što će prvenstveno utjecati na industriju.

Pročitajte još