Novi Dani
Svijet

Zelenski: Učinili smo nemoguće, zaustavili smo drugu vojsku svijeta

Zelenski

“Pobjeda će biti naša”, poručio je u petak ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij u kratkoj video poruci objavljenoj na Instagramu, u povodu 100. dana ruske invazije.

On je dodao da je Ukrajina učinila ono što se činilo nemogućim i zaustavila drugu vojsku svijeta.

“Predstavnici države su ovdje, braneći Ukrajinu već 100 dana”, rekao je u poruci od 36 sekundi, stojeći ispred zgrade predsjedničkog ureda u Kijevu, pored premijera Denisa Šmigala i predsjednika kluba zastupnika stranke Sluga naroda, Davida Arahamije.

Video poruka objavljena je u povodu 100. dana ruske invazije i podsjeća na drugu poruku koju je Zelenskij snimio 25. 2., dan nakon upada ruskih snaga u Ukrajinu, na istom mjestu i s istim suradnicima, kako bi Ukrajincima ulio povjerenje.

“Svi smo ovdje, naši vojnici su ovdje, građani, društvo, svi smo ovdje u obrani naše neovisnosti, naše države”, rekao je tada Zelenskij.

“Vojska je oslobodila dio naših teritorija i nastavila odbijati okupatore. Rusija nije u stanju postići nijedan strateški cilj te je umjesto toga pokušala prebaciti svoju nemoć na civilnu infrastrukturu i ljude. Hvala svima onima zahvaljujući kojima je Ukrajina preživjela. Pobijedit ćemo”, kazao je Zelenskij.

Agencije

Pročitajte još