Novi Dani
Potez DANA

Odbornici SNSD-a se provozali autobusom, traže jeftinije karte u Banjaluci! Stanivuković najavio liniju SNSD – Tunjice

Snsd U Autobusu

Odbornici SNSD-a u Skupštini grada u znak protesta povodom povećanja cjenovnika gradskog prevoza u Banjoj Luci zatražili su posebnu sjednicu Grada na ovu temu i ponovno razmatranje novih jeftinijih cijena karata.

Šef kluba odbornika SNDSD-a u Skupštini grada Dragoslav Topić, te odbornici Srđan Amidžić, Zoran Popović i Borivoj Obradović su na pres konferencuju došli gradskim autobusom 9b koji saobraća na relaciji Česma – Centar.

Iako je prvobitno najavljeno da će na pres konferenciji prisustvovati i predsjedndnik Gradskog odbora SNSD-a u Banjoj Luci dr Vlado Đajić, on se na kraju nije pojavio zbog obaveza na UKC RS.

– Danas smo na poziv i pritužbe građana Česme iskoristili priliku da posjetimo tu mjesnu zajednicu i da zajedno sa njima iskoristimo priliku da se provozamo gradskim prevozom i vidimo u kakvim uslovima putuju i koliko su cijene karata – rekao je Topić.

Topić kaže da Banja Luka ima najskuplji prevoz, te uporedio cijene sa nekoliko gradova iz regiona.

– Žao nam je što građani Banje Luke trenutno plaćaju najskuplju kartu u regionu,dok su Sarajevo, Beograd i Zagreb jeftininji. Tražimo da gradonaćelnik već danas sjedne sa prevoznicima i ponudi novu cijenu karata i da se ova tačka već iduće sedmice nađe na vanrednoj sjednici – rekao je on.

Topić podsjeća da je došlo do smanjenja cijene goriva na pumpama širom Srpske.

– Cijena goriva na benzinskim pumpama je gotovo dostigla tri marke, a očekuje se i dodatni pad. Žao mi je što je većia odbornika glasala za ovo poskupljenje karata, i što se nisu okupili da podrže veća izdvajanja za sport, kulturu i zdravstvo a podigli su ruke za skuplje karte – poručio je on.

Pravo svih je da glasaju. SNSD je bio protiv poskupljenja i dokazalo se da smo u pravu– zaključio je Topić

Nezvanično saznajemo da su se pomenuti odbornici u autobus koji saobraća iz Česme ukrcali u banjolučkom naselju Borik, iako su na pres konferenciji tvrdili da su bili u Česmi.

STANIVUKOVIĆ: Treba uvesti novu liniju SNSD – Tunjice

Potrebno je uvesti direktnu autobusku liniju prema Tunjicama za sav lopovluk i kriminal koji godinama sprovode pojedini odbornici, od kojih su se neki danas provozali javnim prevozom, poručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na društvenim mrežama.

– Upravo ti odbornici, uz doktora Đajića, trebalo bi da kupe kartu u jednom smjeru od centra našeg grada do Tunjica – dodao je gradonačelnik.

– Podsjetiću ih da u Banjoj Luci, uprkos njihovim opstrukcijama, uz napore koje mi ulažemo, penzioneri, srednjoškolci i studenti u našem gradu imaju povoljniji ili potpuno besplatan javni prevoz. To je činjenica koju oni nikada neće moći umanjiti – zaključio je Stanivuković.

Pročitajte još