Novi Dani
Potez DANA

Dodik čestitao Orbanu praznik kojim se obilježava početak ustanka protiv SSSR-a iz 1956. godine

Dodik Orban Fofo Facebook

Foto:SNSD Facebook

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Vlade Mađarske Viktoru Orbanu Nacionalni dan, kojim se obilježava početak revolucije iz 1956. godine kada je Mađarska pokušala napustiti Varšavski pakt a sve je dovelo do sovjetske vojne intervencije kojom je ugušen ustanak.

-U ovom danu prepoznajem i sličnost naša 2 naroda, koja povezuje borba za vječni ideal slobode, koja je bila i najviši srpski cilj, za koji su, kao i u vašem slučaju, položeni mnogi životi. Uz želju da u miru i prosperitetu proslavljate ovaj dan, još jednom Vam iskreno čestitam, napisao je Dodik na Tviteru.

Mađarski nacionalistički premijer Viktor Orban optužio je danas Bruxelles da podmuklo napada Mađarsku nizom sankcija protiv Rusije koje smatra bombom za gospodarstvo.

“Ne zabrinjavamo se zbog onih koji napadaju Mađarsku iz mraka, negdje s kula u Bruxellesu”, rekao je u govoru održanom u Zalaegerszegu, na zapadu zemlje, u povodu nacionalnog praznika kojim se obilježava 66. godišnjica Mađarske revolucije protiv SSSR-a 1956. godine.

“Završit će ondje gdje su završili i njihovi prethodnici”, dodao je predviđajući Europskoj uniji sudbinu sličnu sovjetskom bloku, koji se urušio 1991. godine.

Novidani.com

Pročitajte još