Novi Dani
BIH

Pokret za državu završio konsultacije s Dodikom: Nećemo podržati opoziciju za četvrtog delegata, hoćemo u vlast, tražimo jedno ministarstvo

Pokret Za Drzavu

Foto: Printscreen

“Pokret za državu” održao je danas konsultacije sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Prema onome što se moglo čuti nakon sastanka, mjesto potpredsjednika Narodne skupštine RS-a i ministarsko mjesto u Vladi RS-a uslovi su za ulazak ove koalicije u vlast.

Poslanik koalicije za državu Sevlid Hurtić rekao je da Pokret za državu neće podržati opoziciju iz RS za Dom naroda u BiH.

“Pravi se greška sve vrijeme. S nama niko iz opozicionih partija nije razgovarao, uvijek su tražili nekog drugog, slali su poruke ljudima koji ne odlučuju i ne glasaju. Mi imamo svoju listu, na njoj je gospodin Mijatović i mi smo ih pozvali da glasaju za našu listu. To da li će SNSD imati četvrtog delegata je krivica opozicionih partija koji ne žele da sjednu sa nama i razgovaraju”, kazao je Hurtić.

On je rekao da ove stranke žele dobiti Ministarstvo trgovine i turizma RS i da će im mandatar Radovan VIšković to vjerovatno i ponuditi.

On je rekao da je kandidat ove koalicije za potpredsjednika RS Mirsad Duratović i da očekuje da će ova pozicija pripasti ovoj koaliciji.

title="Sevlid Hurtic o konsultacijama o formiranju vlasti" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Pročitajte još