Novi Dani
Svijet

Peskov: Budućnost i uspjeh “specijalne operacije” su izvan svake sumnje, promjena vlasti u Kijevu nije cilj

Lavrov Peskov

Foto.Twitter

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov tijekom posjeta Armeniji je rekao da Rusija vjeruje u uspjeh svoje “Specijalne operacije u Ukrajini.

“Budućnost i uspjeh specijalne operacije su izvan svake sumnje”, rekao je.

U vrijeme dok je Peskov govorio pred novinarima čekao se govor ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog na hitnom sastanku Vijeća sigurnosti UN-a, nakon što je Europski parlament Rusiju proglasio “državnom sponzorom terorizma”. Peskov je to odbio komentirati.

On je jučer izjavio da promena vlasti u Ukrajini nije među ciljevima ruske specijalne vojne operacije i predsednik Rusije Vladimir Putin je to već pomenuo.

– Ne, predsednik je već pričao o tome – odgovorio je Peskov na pitanje o tome da li je promena vlasti u Kijevu bio jedan od planova za predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog i njegovu administraciju u okviru specijalne vojne operacije Moskve.

Peskov je naglasio da Rusija teži ka ostvarenju ciljeva specijalne vojne operacije koje je moguće dostići na razne načine i u raznim formatima, javio je Tass.

Na početku invazije Rusija je svim snagama napala Kijev a nakon što je operacija propala ruska strana prestala je govoriti o “denacifikaciji” kao cilju specijalne operacije što je tumačeno kao zahtjev za promjenu vlasti u Kijevu.

Zamenik predsedavajućeg Saveta Ruske Federacije Konstantin Kosačov izjavio je ranije da je normalizacija odnosa Rusije i Ukrajine moguća samo u slučaju promene vlasti u Kijevu, pošto trenutna vlast nema slobodu kretanja i zarobljena je u sopstvene ranije postupke i ideologiju.

Pročitajte još