Novi Dani
Srbija

Dačić o protestu desničara: ‘Večeras je organizovan pokušaj državnog udara i ubistvo predsjednika Vučića’

Dacic Dacic

Zahtijevam od nadležnih državnih organa da hitno preduzmu sve mjere za zaštitu ustavnog poretka i 7 reda i mira. Ovo je izdaja nacionalnih i državnih interesa za račun neprijatelja Srbije”, rekao je Ivica Dačić, ministar vanjskih poslova Srbije.

Inače, ranije večerasnekoliko stotinapripadnika proruskih ekstremističkih i klerofašističkih organizacija u Srbiji okupilo sepred Predsjedništvomu Beogradu. Sa protesta su upućene prijetnje predsjedniku Vučiću, pišeSrpskaInfo.

Jasno je da je danas i večeras pripreman i organizovan pokušaj državnog udara, ubistva predsjednika SrbijeAleksandra Vučićai nasilnog preuzimanja vlasti”, tvrdi Dačić.

Dejan ZlatanovićizSrbin infanaveo je da je “izdajnička vlast” blokirala ljude iz Srbije na putu ka Beograd.

“Kad smo na Trgu Republike oblježavali dan početka NATO agresije, poručio sam svima onima koji hoće da izdaju, to je sada aktuelno i danas, pako se prepozna, prepozna, ko potpiše, njega ubiše”, rekao je Zlatanović.

Prijetio je iDamjan KneževićizNarodnih patrola, pišeBlic.

“Duša me boli što sam ovdje jer mi jeupravo policija upala u stangdje mi je žena sa bebom. Ja nemam više kud, Vučiću očekuj me”, kazao je Knežević.

“Niko ko je u SNS više ne može da se zove Srbinom. Gdje si Vučiću, jesi pobjegao u Kragujevac? Kunem vam se spremni smo za mnogo više od nereda, molimo državno rukovodstvo da blokiraju ulazak Kosova bar na mjesec dana dasklonimo ovog izdajnika. Ako ga ne sklonimo večeras”, nastavio je Knežević.

Ekstremisti su u jednom trenutkusrušili ograduispred Predsedništva, gdje ih je dočekao kordon policije, a potom su otišli ispredpolicijske staniceu Majke Jevrosime, gdje ih je takođe policija spriječila da uđu u zgradu.

Pročitajte još