Novi Dani
Svijet

Putin najavio veću proizvodnju oružja! Mediji pišu da će mobilizirati još 400.000 vojnika za rat u Ukrajini!

Putin Invazija

Foto:Twitter

Rusko ministarstvo obrane započet će novu kampanju novačenja 1. travnja, s ciljem regrutiranja 400.000 profesionalnih vojnika u rusku vojsku, navodi se u izvješću.

Radio Svoboda je, pozivajući se na nekoliko regionalnih medija, izvijestila da je rusko ministarstvo obrane već poslalo naredbe oblasti, u kojima je naveden broj ljudi s kojima bi trebali biti potpisani vojni ugovori.

Prema planu, Sverdlovska i Čeljabinska oblast bi trebale regrutirati po 10.000 vojnika, dok će Permski kraj morati regrutirati 9000 vojnika. Glavni dio posla obavljat će vojni uredi, a guverneri će biti odgovorni za provedbu plana, navodi se.

Putin najavio veću proizvodnju oružja

Ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je velike napore u izgradnji kapaciteta koji bi omogućili proizvodnju veće količine oružja za rusku vojsku u Ukrajini.

Putin je rekao da je povećana proizvodnja oružja “hitno potrebna”. Tvrdi kako ruska vlada izdvaja mnogo resursa za potrebe obrane “bez štete po druga područja”, ali dodaje da se sredstva “moraju trošiti racionalno, strogo u skladu sa zakonom”.

Ruski čelnik je ponovio da je Rusija na pozitivnom putu i da “jača suverenitet” zemlje. “Mi smo s vama u fazi velikih, pozitivnih promjena usmjerenih na jačanje suvereniteta zemlje, njezine neovisnosti, budućnosti Rusije i stvaranja uvjeta za njezin razvoj”, zaključio je.

Agencije

Pročitajte još