Novi Dani
Srbija

Dok traju protesti u Beogradu Vučić drži miting u Pančevu: Sita je Srbija vaših revolucija. Na čijoj strani je večeras Kurti?

Pancevo Vucic

Na centralnom trgu u Pančeva večeras je održan miting Srpske napredne stranke pod nazivom “Srbija sanja i snove ostvaruje”. Skup se održava u isto vrijeme kao i treći protest Srbija protiv nasilja u Beogradu.

Treba podsjetiti da su danas poljoprivrednici koji protestuju blokirali su sve ulaze i izlaze iz Pančeva. Blokade se održavaju širom zemlje, ali se kod Pančeva napravila kilometarska kolona vozila. Nakon što je veći dio dana trajao protest poljoprivrednika, policija je oko 15 časova došla i poslije razgovora blokada je otkazana i putevi su ponovo bili prohodni.

To je omogućilo nesmetano održavanje mitinga SNS-a a okupljenim građanima obratio se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Mnogi su pokušali sve da spriječe održavanje mitinga, da spriječe da se okupe ljudi koji misle drugačije i da spriječe one koji samo vole svoju zemlju i žele da joj pomognu kada je teško. Naša zemlja se suočava sa bezbroj teškoća, a one su nekada spolja, a nekad iznutra izazvane”, rekao je Vučić na početku skupa.

Potom je dodao:

“Veoma sam zabrinut zbog situacije na Kosovu… Ono što možemo da činimo i radimo je da sačuvamo svoju zemlju i to i radimo, a za sve ostalo plašim se da ćemo morati da budemo čvršći i snažniji da odbranimo svoju zemlju. Neću vam dozvoliti da Srbiju razorite i nećete dobiti nezavisno Kosovo, kao što se nadate.”

Vučić je na ovom skupu ponovo optužio opoziciju kako je navodno “zloupotrijebila tragediju”, odnosno masovne pucnjave u našoj zemlji.

“Tokom dana žalosti su sazivali političke skupove i željeli da zloupotrebe žal i bol naseg naroda… Sita je Srbija vaših revolucija i dolazaka nekih pod stranim uticajem i uništavanja srpskih fabrika i svega što je srpsko. Na čijoj strani je (kosovski premijer Aljbin) Kurti? Da li podržava večeras vas ovdje ili podržava one koji će opet da maltretiraju građane? Zar to nije jasno ko je na pravoj strani? Neću da govorim o Zagrebu i mnogim drugima”, rekao je on.

Pročitajte još