Novi Dani
Hrvatska

U Parizu uhapšen otac hrvatske džudistkinje koja je juče osvojila zlato. Prijavljen da je prisilno poljubio volonterku

Otac hrvatske džudistkinje Barbare Matić, koja je jučer osvojila zlatnu olimpijsku medalju, priveden je danas u Francuskoj zbog sumnje da je izvršio seksualni napad na volonterku zaduženu za smještaj gledatelja.

Ona je prijavila policiji da ju je Boris Matić nasilno poljubio dok je slavio pobedu svoje ćerke u četvrtfinalu takmičenja. Ova 24-godišnja volonterka, šokirana ponašanjem oca zlatnog hrvatskog olimpijca, kaže da ga je pokušala odbiti, ali ju je on prisilio da ga poljubi.

Francuski BFMTV od policijskih izvora bliskih slučaju saznaje da je otac Barbare Matić priveden u policijsku stanicu 7. arondismana u Parizu i da je trenutno pod istragom, nakon što je protiv njega zaprimljena prijava.

Prema njihovim riječima, on je i dalje u pritvoru u Parizu.

Barbara Matić je jučer osvojila zlatnu medalju
Barbara Matić (29) osvojila je zlatnu olimpijsku medalju u džudou u kategoriji do 70 kilograma. Matić je savladao Njemicu Miriam Butkereit i Hrvatskoj donio drugu medalju na ovim Igrama. Bronzu je osvojio Miran Maričić u finalu deset metara vazdušnom puškom.

Splićanki, koja je bila prva nositeljica turnira, ovo je prva olimpijska medalja iz trećeg pokušaja, koju je dodala na svoju impresivnu listu osvojenih medalja na velikim takmičenjima. Matić je dvostruka prvakinja sveta, ove godine je osvojila i Evropsko prvenstvo, ima tri titule na grend slem turnirima, pet zlata na gran priju, a uz sve to bila je i dva puta juniorska šampionka.

Pročitajte još