Novi Dani
Hrvatska

Poginuo najmoćniji čovjek hrvatskog zdravstva. Direktor KBC-a u Zagrebu izgubio život nakon pada u bolnici

Direktor KBC-a Zagreb Ante Ćorušić smrtno je stradao u KBC-u Zagreb.

Naime, prema prvim informacijama, direktor KBC-a Zagreb Ante Ćorušić smrtno je stradao pri padu u bolnici.

IZ PU zagrebačke za N1 potvrđeno da su zaprimili dojavu o događaju u krugu KBC-a Rebro u kojem je jedna osoba smrtno stradala.

“Mogu vam potvrditi, čovjek je mrtav. Strašno”, rekao je kratko za Index zamjenik direktora “Rebra” Milivoj Novak.

Tko je bio Ante Ćorušić?

Rođen je 15. svibnja 1958. godine u Splitu. Bio je predsjednik Hrvatskog društva za ginekologiju i opstetriciju. Po struci ginekolog, poziciju ravnatelja dobio je na prvoj sjednici Karamarkove vlade 28. siječnja 2016. godine. 

Dok nije postao ravnatelj najveće bolnice u Hrvatskoj, vodio je HDZ-ov odbor za zdravstvo i figurirao kao sigurni budući ministar zdravstva. N

o, Most je tada stavio veto na Ćorušića, pa se HDZ-ovac morao zadovoljiti čelnom pozicijom u najvećem bolničkom centru u zemlji.

Uz covid-19, Ćorušić si je izgradio poziciju mudrog doktora koji je zabrinut zbog okupljanja i necijepljenja. No, jenjavanjem pandemije, isplivale su i druge stvari. Ponajprije njegovi iznimno rigidni katolički stavovi, piše Index.

Kaže da je pobačaj najgadljiviji postupak u medicini

Jedan od najvećih uspjeha mu je što je, kako je sam tvrdio, trećinu žena odgovorio od pobačaja. Ćorušić je smatrao da ljudski život započinje spajanjem muške i ženske spolne stanice, a da je pobačaj dogovorena forma nasilnog prekidanja ljudskog života. 

Hvalio se da je kao ginekolog zbog priziva savjesti prestao obavljati pobačaje. Nije se izjašnjavao za apsolutnu zabranu, iako je izjavio da je pobačaj “najgadljiviji postupak u medicini”.

Autore zdravstvenog odgoja smatra pedofilima

Ćorušiću se nimalo nije sviđao ni spolni odgoj.

“Moje dijete neće ići na nastavu spolnog odgoja. Naravno da nemam ništa protiv uvođenja tog predmeta, ali sam apsolutno protiv modula 4 koji govori o spolnosti pod snažnim utjecajem tzv. rodne ili ‘gender’ ideologije. Jedan od autora modula bio je suradnik Thea Sandforta, osvjedočenog i osuđenog pedofila iz Nizozemske. S njim je čak napisao i knjigu”, tvrdio je Ćorušić.

Autore spolnog odgoja prozvao je i pedofilima, a zakon o potpomognutoj oplodnji ubijanjem nedužnih.

“To nije primjereno hrvatskoj većinskoj kulturi i svjetonazoru. Radi se o diktaturi duhovnog proletarijata. I ako imaju vlast, a dobili su je legitimno, nemaju pravo kao manjina određivati kako će se ponašati većina”, govorio je Ćorušić u vrijeme SDP-ove vlade. 

Autorima zdravstvenog odgoja poručio je da su “kvaziznanstvenici, partijski činovnici, aparatčiki, pa i pedofili”.

Zabranio bi zamrzavanje embrija

Imao je problem i s medicinski potpomognutom oplodnjom. Više je puta, naime, dao naslutiti da bi kao ministar ponovo zabranio zamrzavanje embrija. Ante Ćorušić tada je rekao kako novi zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji smatra protunaravnim i usmjerenim protiv očinstva.

“Mi smo jedina vrsta na ovoj planeti kojoj je Bog rekao ‘ne ubij’, a upravo se ovim zakonom omogućuje ubijanje nedužnih i nevinih, ubijanje onih koji se ne mogu braniti. Dijete rođeno postupcima izvantjelesne oplodnje je također božji dar. 

Sporan je način. Da bi dobili jedno dijete ovakvim postupcima umjetne oplodnje kao što sugerira novi zakon, vi morate desetero njegove braće i sestara žrtvovati”, govorio je svojedobno Ćorušić.

Mislio da je dobro da su čelne osobe u zemlji praktični katolici

Dok se nadao da će postati ministar, Ćorušić je bio oduševljen činjenicom da će četiri vodeća političara u zemlji biti praktični katolici.

“Znam da je Tihomir Orešković praktični katolik kao i njegova supruga. Ja znam da su se nama supruge znale susretati na zornicama kad je on pokušavao napraviti kuću u Šestinama, kad je bio direktor Plive, tako da praktični katolik je.

I ja mislim da je to za društvo i za Hrvatsku jako dobro, da su konačno četiri vodeća čovjeka u državi – dakle gospodin Orešković, predsjednica Kitarović, gospodin Karamarko i gospodin Petrov su praktični katolici, to nismo nikad imali”, govorio je HDZ-ovac.

Pročitajte još